Over mij

Wie zit er achter de rode neus?

In het dagelijks leven heet ik Christa en ik woon in Ede. Naast het werken als roosterfunctionaris bij de ANWB ga ik graag met mijn partner fietsen, wandelen, de hond uitlaten, naar het theater, naar vrienden of we genieten van de kleine dingen die op ons pad komen.

Zo kwam een aantal jaren geleden het clownen op mijn pad. Uit nieuwsgierigheid heb ik een aantal workshops bij Ton Kurstjens gevolgd om te ervaren wat clownen is. En of dit bij mij paste. Nou dat doet het! Met name als clown in de zorg.

Met een rode neus op voel ik mij vrij en durf ik dingen te doen die ik als Christa niet zo snel zou doen. Ik vind het heerlijk om in het spel de dingen te laten gebeuren en in te spelen op wat zich voordoet. Hoe mooi is het om dat te kunnen doen voor de doelgroep: mensen met dementie, mensen met een beperking, zieke kinderen en kinderen met een achterstand. Door er gewoon te zijn en de ander ook te laten zijn wie hij/zij ook is. Mijn clownsnaam ‘Okéetje’ is daar uit ontstaan. Ik mag zijn wie ik ben, dat is oké en de ander mag ook zijn wie hij/zij is en dat is oké.

Zo komen we met elkaar in verbinding en ontstaan de mooiste momenten.

Om mij nog meer voor te bereiden in het contactclown zijn, heb ik de opleiding gevolgd bij de School voor Clown en Leven in Utrecht, ook te vinden op Facebook.

Vanuit deze opleiding zijn in de Covid-19 periode ook de cleaning-clowns ontstaan. Vanachter de ramen brengen wij als cleaning-clowns zo heel wat plezier bij diverse doelgroepen. En ja, vaak komt er dan van schoonmaken niet veel terecht …

Je kunt mij vinden in de omgeving van Ede, maar iets verder reizen is geen probleem.

Vrolijke clownsgroet,
Contactclown Okéetje